Jaarbrief Puntenburg 2021

Jaarbrief Stichting Puntenburg 2021

Het was een jaar waarin Corona een grote rol bleef spelen. Gelukkig konden we na de lockdown periode in het begin van het jaar het paardrijden met de cliënten weer oppakken en zelfs laten groeien. Er wordt twee-wekelijks gereden op zondagochtend en vanaf mei is de nieuwe woensdagavondgroep met volwassenen gestart. Op donderdag helpt een groep cliënten met het mestruimen. Eind november is een groep komen kijken voor de zaterdagmorgen, hiermee willen we na de huidige lockdown gaan starten. Het aantal cliënten is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Het komende jaar willen we de groei voortzetten zodat nog meer mensen met beperkingen kunnen genieten van de unieke interactie met onze paarden.

Ook de vrijwilligersgroep is gegroeid, we hebben nu meer dan 50 enthousiaste vrijwilligers, die de cliënten begeleiden, de paarden verzorgen en de faciliteiten onderhouden.

In het voorjaar hebben we afscheid genomen van het paard Pretty, omdat zij door een oogziekte niet meer inzetbaar was voor de cliënten. Gelukkig kon Pretty met haar vaste verzorgers naar een fijne plek elders verhuizen, waar ze het goed doet.

Na de zomer kwam, met behulp van de financiële bijdrage door sponsors, Koos naar Puntenburg als nieuwe aanwinst voor de stichting.  

Koos, een kruising tussen Arabier en Haflinger, is in training gegaan met de vrijwilligers/verzorgers. Hij was al goed beleerd voor het rijden. Voor de inzet van onze hippotherapie moest hij wennen aan de tillift. Dat hebben we rustig met hem opgebouwd, hij pakt het heel goed op. Ondertussen heeft hij al een paar keer met cliënten gelopen.

We konden samen met de Rotary weer een Wilde Westen-dag organiseren voor bestaande en potentiële cliënten. Het was fantastisch om weer eens aan publiek te tonen wat hippotherapie voor de cliënten kan betekenen. Tijdens alle activiteiten en demonstraties toonden onze paarden zich weer ontzettend braaf.  

Door de financiële hulp van onze sponsors en de bewonderenswaardige inzet van de vrijwilligers zijn heel wat klussen gedaan: 8 nieuwe boxen, handige kasten voor de spullen voor de paarden, extra stelconplaten bij de ruiven en betere verlichting buiten. 

De tombola met mooie prijzen, ruimhartig gedoneerd door lokale ondernemers, heeft tijdens de jaarlijkse Harddraverij/St Hubertus cross bijna €2.000 voor Puntenburg opgeleverd!

Via social media groeide onze bekendheid, ook in de omgeving en dat heeft bijgedragen aan de toename van cliënten, vrijwilligers en donaties. Volg je ons nog niet op Facebook of Instagram? Dan ben je bij deze uitgenodigd, je vind ons via @stichtingpuntenburg op beide kanalen.

Dit jaar bestonden we als stichting 25 jaar. Door Corona hebben we hier niet echt groots bij stil kunnen staan. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet! In 2022 hopen we het zeker alsnog te kunnen vieren met alle vrienden van Puntenburg.

Tot intens verdriet van alle Puntenburgers, overleed oud-bestuurslid Mariette Grimbergen in juli. Mariette was een vrijwilliger van het eerste tot laatste uur, haar band met cliënten, hun ouders en begeleiders en de Puntenburg vrijwilligers was uitzonderlijk. 

Inmiddels is het bestuur weer volledig met de aanstelling van Ilja Grootscholten-Kuperus. 

De financiële resultaten zijn, op het moment van schrijven nog niet binnen. Maar de verwachtingen zijn goed, met een positief operationeel resultaat en de investeringen gedragen door sponsors en donateurs:  

Autobedrijf Kees Bakker, AW Groep, Druppel – psychotherapie voor kinderen en jeugd,

EasyHorses, Familie de Vroomen, Familie van Ellemeet, Handelsonderneming Beelen, 

Oranje Fonds, Paleo Paarden Coaching, Paardensportvereniging St. Hubertus, Rabobank,  Rotary club Hillegom/Lisse, Royal De Ree Holland, Sazas Services, Fonds 1818, Stichting Arie van Wijngaarden, Uhlmann Foundation, Van Elburg Smit BV Botanic Media, W.A.M. 

Pennings, Wilbrink en Van der Vlugt makelaars, Stichting PowerAnimals, Teylinger Open, Lemon Hill, Schipholfonds, Tante Trees Fonds, Oranje Fonds, Families Jonkman en Lubbe, J.C. Ruigrok Stichting en vele, vele anderen.

Waarvoor namens bestuur, vrijwilligers en cliënten van de Stichting Puntenburg een diepe dankbaarheid.

Op naar een volgend jaar waarin we weer veel cliënten mogen laten genieten van onze mooie locatie en lieve paarden!

Met vriendelijke groet,

Stichting Puntenburg

Je kunt de jaarbrief 2021 hier ook als PDF bestand bekijken en/of downloaden