Over Puntenburg

Manege Stichting Puntenburg is in 1996 opgericht door Dick de Vroomen en wordt volledig bestuurd en gerund door een groep van 30 vrijwilligers. Zij verzorgen en trainen de paarden, onderhouden de accommodatie en verzorgen het hippotherapeutische programma voor de jongeren.

Manege Puntenburg ligt op een landelijke, goed bereikbare locatie in de randstad naast het Keukenhofbos in Lisse.

In het begin werd gebruik gemaakt van het Appaloosa paard, dat zich kenmerkt door zijn vlekkenpatroon. Het is oorspronkelijk gefokt door de Nez Perce indianen in Noord Amerika.

Tegenwoordig zien we op Puntenburg ook andere paardenrassen die zich allemaal kenmerken door een vriendelijk karakter. De paarden hebben een gunstige, revaliderende werking op de jongeren.

Onze droom

Het is onze droom om samen met al onze vrijwilligers stichting manege Puntenburg toekomstbestendig te maken zodat er meer kinderen kunnen profiteren. Jeugd die om wat voor een reden dan ook uit evenwicht zijn geraakt willen we vanaf 2019 welkom heten.

Om die droom duurzaam te kunnen realiseren moeten de faciliteiten gemoderniseerd worden zodat het comfort en de veiligheid geborgd blijven

Voor de inkomsten is stichting manege Puntenburg afhankelijk van geringe bijdragen per kind, subsidies, sponsoren en giften. Samenwerking met andere stichtingen die gebruik maken van de faciliteiten op de manege leveren eveneens een bijdrage.