Vrijwilligerswerk bij Puntenburg iets voor jou?

Het plan van Puntenburg is om het aantal cliënten te laten groeien. Cliënten met een meervoudige beperking vragen intensieve en gerichte persoonlijke begeleiding van drie vrijwilligers per paard/cliënt combinatie.

Jongeren die om wat voor reden dan ook uit evenwicht zijn geraakt, en die bij hippotherapie baat zouden kunnen hebben, zijn van harte welkom.

Om meer mensen te laten kennismaken met de uitwerking die paarden op hen hebben, is Puntenburg nieuwe samenwerkingen aangegaan. Interactieve coaching en therapie met paarden zijn groeiende markten die nog niet veel worden aangeboden. Door samenwerking aan te gaan met gespecialiseerde en gecertificeerde instanties wordt de inzet van de paarden van Puntenburg verbreed.

Vrijwiliger

Het meehelpen op zondagmorgen geeft mij zoveel voldoening. Als je ziet hoe onze cliënten genieten als ze op een paard zitten, dat is zo mooi

De afgelopen jaren hebben we het aantal cliënten voor het tweewekelijkse paardrijden op de zondagmorgen uitgebreid. Ook zijn we gestart met een groep volwassenen op de woensdagavond. We hebben de ambitie om nog meer groepen op andere momenten te starten en ook andere activiteiten aan te bieden. Een voorbeeld hiervan is de donderdagmorgen groep van Ons Tweede Thuis uit Ouderkerk a/d Amstel, zij helpen ons met allerlei lichte taken en genieten van de paarden en de buitenlucht. Via de nieuwsberichten op de website, de social media kanalen en via persoonlijk contact kun je op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen.

Om dit te kunnen realiseren zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Werk je graag met paarden en/of heb je affiniteit met ‘speciale’ jongeren kom ons leuke team dan versterken! Neem contact met ons op en meld je aan.