Vrijwilligerswerk bij Puntenburg iets voor jou?

Het plan van Puntenburg is om het aantal cliënten te laten groeien. Cliënten met een meervoudige beperking vragen intensieve en gerichte persoonlijke begeleiding van drie vrijwilligers per paard/cliënt combinatie.

Jongeren die om wat voor reden dan ook uit evenwicht zijn geraakt, en die bij hippotherapie baat zouden kunnen hebben, worden vanaf 2019 welkom geheten.

Om meer mensen te laten kennismaken met de uitwerking die paarden op hen hebben, is Puntenburg nieuwe samenwerkingen aangegaan. Interactieve coaching en therapie met paarden zijn groeiende markten die nog niet veel worden aangeboden. Door samenwerking aan te gaan met gespecialiseerde en gecertificeerde instanties wordt de inzet van de paarden van Puntenburg verbreed.

Vrijwiliger

Het meehelpen op zondagmorgen geeft mij zoveel voldoening. Als je ziet hoe onze cliënten genieten als ze op een paard zitten, dat is zo mooi

In 2018 werd het tweewekelijkse paardrijden op de zondagmorgen naar 13 cliënten uitgebreid. In 2019 groeit dit naar 15 kinderen en, waar mogelijk, wekelijks. Het plan voor 2020 is 20 cliënten en wekelijks rijden op de zondagochtend.

Om dit te kunnen realiseren zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Werk je graag met paarden en/of heb je affiniteit met ‘speciale’ jongeren kom ons leuke team dan versterken! Neem contact met ons op en meld je aan.