Puntenburg Jaarbrief 2020

Zo bijna op het einde van het jaar blikt iedereen even terug. Dat doen wij ook en willen meteen iedereen bedanken die ons een warm hart toedraagt. Hieronder treft u een brief met terugblik op 2020 aan. Rest ons verder u fijne feestdagen en een goed 2021 toe te wensen!!

Beste vrienden van Puntenburg,

Het jaar 2020 hoort thuis in het rijtje jaren, de financiële crisis in 1929, de oorlogsjaren 40-45, de culturele revolutie van 1968 en de aanval op de Twin Towers in 2001, waarin de wereld fundamenteel veranderde. Ondanks COVID 19 en de economische teruggang was 2020 voor de Stichting Puntenburg een goed jaar, in deze brief geven we graag een overzicht.
Het gaat in de Stichting Puntenburg om de cliënten. Door strenge voorzorgsmaatregelen konden de sessies ondanks de lockdown, behalve van half maart tot half april, doorgang vinden. Naast onze vaste groep op zondagmorgen zijn er 2 groepen gestart op woensdagavond. Bovendien komt een groep cliënten op donderdagmorgen allerlei klussen in en rond de manege uitvoeren. Het is duidelijk geworden dat client-organisaties de weg naar Puntenburg hebben gevonden.

De verwachting is dat het aantal cliënten in 2021 verder zal groeien. Na de verbouwing van de kantine, de nieuwe tillift en gevel in 2019, kon, opnieuw met de steun van gulle sponsors en hulp van vrijwilligers het verbeteringstraject doorgezet worden. Zo kwam er een loopmolen, werden de gastpaddocks verbeterd en werd het hekwerk rond het terrein vernieuwd.
Afgelopen maand veranderde de bospaddock in een opstelplaats voor de grote hooi-rollen, en kwam er meer parkeerruimte vrij aan de voorzijde. Een nieuwe rij stelconplaten en een hek met 8 ruiven werden geïnstalleerd, zodat het voeren van de paarden veiliger en makkelijker gaat. De hooiberg werd met damwanden bekleed, en de 2 paddocks werden omgespit en geëgaliseerd met 200 m3 nieuw zand. In december van dit jaar maken we nog een begin met de renovatie van 8 binnen-stallen.

Dit alles was mogelijk met de financiële ondersteuning van onze sponsoren

Aannemersbedrijf Koole, Atletiekvereniging De Spartaan, Autobedrijf Kees Bakker, AW Groep, Boekhandel Grimbergen, Compass Plants BV, Davis Family, Dr. Vaillantfonds, Druppel – psychotherapie voor kinderen en jeugd, EasyHorses, Familie Broersen, Familie de Vroomen, Familie Dofferhoff, Familie van Ellemeet, Handelsonderneming Beelen, Hardeman BV, Jaap Schuit, Lions Club Zandvoort, Oranje Fonds, Paleo Paarden Coaching, Paardensportvereniging St. Hubertus, Rabobank, Rotary club Hillegom/Lisse, Royal De Ree Holland, Sazas Services, Stichting 1818, Stichting Arie van Wijngaarden, Stichting SpecSavers Steunt, Stol Architecten, Uhlmann Foundation, Van Elburg Botanic Media, Venneper Lodge Horeca Exploitatie, W.A.M. Pennings, Wilbrink en Van der Vlugt, makelaars.

Daarnaast heeft Puntenburg zakelijke partners die vaak een stap extra doen voor de stichting. Bedankt Van den Burg, Gemeente Lisse, Homma, Keukenhof, Zandvliet, Zeestraten en anderen. Met deze groepen van cliënten, sponsors en relaties kan Puntenburg verder bouwen, waarvoor dank.
Speciale dank gaat uit naar het hechte team van ongeveer 40 vrijwilligers die de Puntenburg draaiend houden. Ze lopen met cliënten, verzorgen de paarden, houden de manege schoon, mesten de weiden en paddocks uit, doen allerlei klussen. Zonder deze engelen zou Puntenburg niet bestaan. Ze worden allen bedankt voor hun toewijding en enthousiasme.
Drie ervan springen eruit, en verdienen extra in het zonnetje gezet te worden. Bestuursleden Mariette Grimbergen en Co Lieverse verlaten in 2020 na vele jaren hard werk met respectievelijk de vrijwilligers- en financiële administratie het bestuur, maar blijven gelukkig actief bij Puntenburg. Henk van Nobelen zat weliswaar niet in het

bestuur, maar door zijn verbazingwekkende inzet, dagelijks inclusief de weekends, staat de manege er prima bij. In ieder hoekje van het gebouw of land heeft de 89-jarige Henk met zuinigheid en een praktische instelling verbeteringen aangebracht. Hopelijk wordt 2021 een beter jaar voor de wereld. Puntenburg gaat gewoon door met het wekelijks schenken van een paar uurtjes blijheid en plezier aan jongeren met meervoudige beperkingen, hun ouders en verzorgers. De paarden van Puntenburg evenals de vrijwilligers staan gereed voor meer cliënten. En met behulp van de sponsors hopen we ook in 2021 verdere stappen te kunnen maken, zoals de te vervangen achtergevel en een oplossing voor een betere mestafvoer.
Het bestuur van Puntenburg wenst u en de uwen hele fijne feestdagen en gezondheid in 2021 toe.

Je kunt de jaarbrief 2020 hier ook als PDF bestand bekijken en/of downloaden